Mark för etablering

Godsterminalen i Rundvik – Open for Business

En viktig pusselbit är på plats

Byggandet av godsterminalen i Rundvik har pågått under ett par år. Med sina dubbla spår med en sammanlagd spårlängd på nära en kilometer, och med ett läge ett stenkast från E4 och djuphamnen i Rundvik har terminalen stora utvecklingsmöjligheter att serva närliggande industrier och transportkedjor samt skapa förutsättningar för framtida etableringar.

Nu går projektet mot sitt slut och en viktig pusselbit, ”kronan på verket”, är lagd – terminaldriften är upphandlad och tilldelad.

Vinnande anbud för koncessionen lades av Terminalen i Rundvik AB, ett nybildat bolag med säte i Nordmaling som ägs gemensamt av Nordmalings Skogsmaskiner AB, Vikmans Åkeri AB samt Terminalen i Bastuträsk AB.

Genom tre resursstarka bolag och med stor kompetens säkras en positiv start och utveckling av terminalen. Terminalen i Rundvik AB kommer ta över nycklarna till godsterminalen från och med årsskiftet, även om det återstår några mindre investeringar som kommer slutföras under våren. Det gäller bl. a. dynamisk virkesmätning och färdigställande av terminalbyggnaden.

Terminalen kommer till att börja med huvudsakligen hantera skogsråvara, till största delen rundvirke. Men terminalområdet är stort och funktioner för hantering av all slags gods kommer att erbjudas, både för in- och uttransporter.

Godsterminalen i Rundvik kommer utgöra ett viktigt och lättåtkomligt logistiknav för regionen, som vi även hoppas kommer innebära etableringsmöjligheter för industri- och industrinära företag.

Kommunen planerar att tillsammans med Terminalen i Rundvik AB officiellt inviga terminalen en liten bit in på det nya året. Datum för invigningen offentliggörs senare.

Kontakt:
Conny Nordendahl, Näringslivsutvecklare
Epost: conny.nordendahl@nordmaling.se
Tel: 0930-143 85

Mark för etablering