Nyheter från Tillväxtverket

Från nyhetsbrev 2020-04-17

337

Prenumerera på Tillväxtverkets nyhetsbrev.

Över 30 000 företag har sökt stöd för korttidsarbete

Den 7 april öppnade ansökan om stöd för korttidsarbete. Söktrycket har under den första veckan varit stort, över 30 000 ansökningar har kommit in med spridning i hela landet. Sveriges tre befolkningstätaste län Stockholm, Västra Götaland och Skåne län har flest antal inkomna ansökningar. De tre branscher med flest antal ansökningar om stöd för korttidsarbete är inom handel, tillverkning och hotell- och restaurang.

Regional statistik.

Höjd ersättningsnivå under maj, juni och juli

Ersättningsnivån för korttidsarbete höjs till att omfatta upp till 80 procent av arbetstiden under maj, juni och juli. Ändringen gäller både för de som redan har sökt stödet och för de som söker framöver. Den som redan har ansökt om stöd behöver inte söka igen. Justeringen av beloppet görs i efterhand.

Frågor och svar om korttidsarbete.

Har du ansökt om stöd men ännu inte fått något beslut?

Om du har ansökt om stöd men ännu inte fått ett beslut kan det bero på att din ansökan behöver manuell hantering. Det betyder inte att något är fel, men besked kan då dröja ytterligare några dagar. Kundsupporten kan inte svara på frågor om handläggningstid. Vi handlägger alla ärenden skyndsamt och när vi har handlagt ditt ärende får du ett beslutsmejl. Om din ansökan beviljas sker utbetalning till det konto du angav i ansökan. Det kan ta några arbetsdagar innan pengarna kommer in på kontot. Om din ansökan inte beviljas kommer det att stå i mejlet.

Det händer efter första utbetalningen.

Samlad information: Insatser, stöd och lagändringar med anledning av coronakrisen

Tillväxtverkets samlade information om insatser för att möta coronakrisen. För företag, stödmottagare, myndigheter, kommuner och regioner.

På bloggen: Bred palett i Tillväxtverkets krisarbete för besöksnäringen

Aldrig tidigare har världens turism och besöksnäring stått inför en liknande utmaning. För turismen och alla dess företag är det som om någon stuckit in en pinne rakt in i ekrarna på hjulet som får ekonomin att snurra. Bara inom hotell och restaurang varslades över 14 000 anställda om uppsägning under perioden 1 mars – 5 april.

Till bloggen.

Utlysningar: Alla aktuella stöd inom olika områden

Här hittar du alla aktuella stöd inom olika områden. Just nu finns t ex checkar för digitalisering och internationalisering. Även bredbandsutbyggnad, olika EU-stöd och medel till regionerna för regional planering är nu möjligt att ansöka om.