Årets vinnare - Företagsgalan 2019

Fredagen den 15 november var det äntligen dags för Nordmalings kommuns företagsgala, den sjätte i ordningen. I år hölls galan vid Olofsfors Herrgård. Lokalen var fullsatt; 100 personer deltog i årets gala. Kommunen delade ut fem priser enligt följande:

Forslunds Woody Bygghandel AB - Berömvärd insats inom service 2019

Forslunds Woody Bygghandel AB – Berömvärd insats inom service
Motivering: Oavsett bransch är god kundservice alfa och omega. God service skapar goda relationer, ett tryggt kassaflöde och ger lojala kunder som återkommer. Årets vinnare har med utmärkt service bidragit till underhåll och nybygge av de flesta hus och sommarstugor i kommunen, en viktig del av Nordmalings utveckling.

NT Bygg & Förvaltning AB - Berömvärd insats inom produktion 2019

NT Bygg & Förvaltning AB – Berömvärd insats inom produktion
Motivering: En jämn lönsamhet i sin produktion år efter år är eftertraktat för alla företagare, och det utmärker också årets vinnare. Företaget har med framstående erfarenhet och kunskap sedan 80-talet utfört kvalitetsarbeten runt om i hela Västerbotten, med ett stort lokalt engagemang, kunskap och hjärta .

Levar Hotell & Gästgiveri AB - Berömvärd insats inom kreativitet 2019

Levar Hotell & Gästgiveri AB – Berömvärd insats inom kreativitet
Motivering: Att vara företagare innebär oftast att man kommer med kreativa lösningar och idéer, ett entreprenöriellt tänk helt enkelt.
Årets vinnare uppskattas för sina påhittiga aktiviteter, spännande produktutveckling och vilja att i kreativitetens anda prova nya idéer – alltifrån att tillverka korv i världsklass till att grilla hela kommunen med kluriga quiz!

Victory gym - Berömvärd insats inom miljö och hållbarhet 2019

Victory gym – Berömvärd insats inom miljö och hållbarhet
Motivering: Hållbarhet är ett viktigt men vidsträckt begrepp, något som inte minst märks bland årets nominerade. Ett perspektiv som är oerhört viktigt för hållbarhet är folkhälsan. Några av de viktigaste resurserna vi har att jobba med är vår egen kropp och hälsa. Psykisk och fysisk ohälsa ökar globalt och där har vår vinnare en viktig roll lokalt. ”Tänk globalt, agera lokalt”.

Nash - Årets Nordmalingsambassadör 2019

Nash – Årets Nordmalingsambassadör
Motivering: Årets Nordmalingsambassadör går till ett företag och en person som visade sig vara överväldigande populär i omröstningen. Genom engagemang och företagande så representerar vinnaren precis det driv, generositet och företagaranda som vi behöver i denna kommun. Dessutom ser årets vinnare till att många av kommunens företagare själva kan vara goda ambassadörer och nå omvärlden med hjälp av modern kommunikation.

Eva Häggqvist - Årets hederpris Hedersutmärkelse för Uthållighet och engagemang för näringslivet i Nordmalings kommun 2019

Eva Häggqvist – Årets hederpris Hedersutmärkelse för Uthållighet och engagemang för näringslivet i Nordmalings kommun”
Motivering: ”Det sägs att en ekonom är en person som vet mer om pengar än den som har dem” Fråga är om det inte stämmer väl in på Eva. Hon vet i alla fall mer om många av kommunens företag än de själva ofta vill veta! En god redovisning och ordning på ”böckerna” är viktigt för alla företag och Eva har med stor erfarenhet och kunskap under flera årtionden varit ett viktigt nav och stöd för många av kommunens företag. Eva har nu gjort det många företagare drömmer om… Hon sålde sin välrenommerade verksamhet och jobbar nu vidare som anställd, till många företags stora glädje och gagn.

Vinnarna utsågs genom omröstning av företagen samt genom röstning av en jurygrupp bestående av representanter från Nordmalings kommun samt Stiftelsen Navet. I år var juryn 100% enig med omröstningsresultatet.

Kontakt
Madelaine Jakobsson Kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-2907401
E-post: madelaine.jakobsson@nordmaling.se
Conny Nordendahl Näringslivsutvecklare
Telefon: 0930-143 85
E-post: conny.nordendahl@nordmaling.se